Помогни си с тези храни за по-лесно храносмилане

Лошо храносмилане

Всеки един сезон предоставя своите кулинарни изкушения, на които е изключително трудно да устоим. Това важи с пълна сила и за края на лятото и началото на есента. Без значение с какво ще съгрешим кулинарно, идва момент, когато прекаляването с храна води до лошо храносмилане и неприятно подуване на стомаха.

Някои специалисти твърдят, че повечето здравословни проблеми произтичат от проблемите със стомаха. Дори и това да не е вярно, сигурно е, че проблемите с храносмилането водят до огромен дискомфорт, който извънредно пречи на качеството ни на живот. Освен въздържанието от любимите ни храни, то води до киселинност, киселинен рефлукс, запек и други подобни проблеми.

Разбира се, съвременната медицина е отделила доста труд и средства, за да разработи различни лекарства срещу лошото храносмилане, но истината е, че хората вече прекалено много разчитат на фармацевтите, дори и когато могат да си помогнат с даровете на природата.

Същото важи с пълна сила и за проблемите с храносмилането. Има различни видове естествени храни, които могат да ви накарат да се почувствате по-добре и да възвърнат нормалния ритъм на живота ви, като бързо ви накарат да забравите проблемите.

Така например още с първите признаци на проблеми със стомаха напълнете ¼ от нормална чаена чаша с прясно изстискан сок от лук. Добавете към него същото количество мед и лъжица черен пипер. Този домашен илач, колкото и непретенциозно да ви звучи, ще нормализира обичайния ритъм на работа на стомаха ви и ще ви избави от куп проблеми.

Лук и чесън

Друг също така лесен лек е чесновата паста. В малък хаван счукайте една скилидка чесън, добавете щипка сода и чаена лъжичка мед. Хапнете сместа на два пъти с три часа пауза.

Лимонов сок

Лимоновият сок също има благотворно влияние върху храносмилането. В чаша сложете сока от един лимон, прибавете същото количество топла вода и една чаена лъжичка сода за хляб. Изпийте отварата на бавни равномерни глътки.

Сок от ананас

При проблеми със стомаха има и по-сладък вариант за решаването им. Напълнете чаша с пресен сок от ананас, добавете щипка джинджифил, щипка черен пипер и 1/2 чаена лъжичка органична захар. Пийте това три пъти на ден.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати