Шумът в ресторантите гони клиентите

Пламена МладеноваПламена МладеноваДжедай / Автор
1 от 3 Снимки

Ресторантите днес стават все по-шумни и препълнени. Това се оказва основна причина все повече хора да се отказват от идеята да ги посещават.

Шумните ресторанти отблъскват клиентите си. Все повече потребители предпочитат да вземат храна за вкъщи, вместо да я консумират в заведение, в което шумът ги дразни.

Във Великобритания е проведено допитването по поръчка на благотворителна организация, която подпомага хора с увреден слух. То е обхванало 1200 души.

Според резултатите в натоварени вечери нивата на шума в популярни заведения надхвърлят 90 децибела, а на места преминават дори 100 децибела. Това може да се сравни с това човек да се храни до моторна резачка.

Над 80% от участниците в анкетата са признали, че се е случвало да напуснат ресторант, преди да са приключили с храната си, заради силния шум. Повече от 40% от тях са убедени, че биха си изкарали много по-добре, ако просто си вземат храната за вкъщи.

Все по-голям процент от хората предпочитат домашния уют пред това да вечерят на ресторантска маса в шумна среда. Това в скоро време ще се окаже в ущърб на ресторантьорския бизнес.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати