Това е най-калоричният десерт в цял свят

Десерт Римска империя
Снимка: Mirror

Досега не се е появявал човек, който сам може да изяде десерта Римска империя. Определян е като най-калоричното лакомство в цял свят, защото съчетава 4 гофрети и 18 лъжици сладолед.

Десертът се приготвя в Кардиф, Великобритания, като много клинети не се задоволяват само с двете съставки, а си поръчват и украса от шоколадови пръчици, топинг, плодове и късчета брауни.

Сладкото изкушение съдържа рекордните 3854 калории. Това го превръща в най-голямата бомба от захар според компанията Томсън лейск.

Ние не сме почитатели на баланса и половинчатите неща. Баща ми винаги е казвал, че ако искам да направя нещо, както трябва, е нужно да вложа цялата си енергия, ентусиазъм и средства, споделя създателят на сладкиша шеф Мандийп.

Споделя още, че идеята му хрумнала, след като установил как много хора са загубили връзка с детето в себе си и сметнал, че с една хапка от десерта ще им позволи да се върнат към най-щастливите си години.

Готвачът казва и че десертът обединява хора, понеже никой не може да го хапне сам, той е поръчван от цяла компания.

По калоричност с британското блюдо се надпреварваха Върховна мелба, приготвяна в Банкок, и двукилограмова палачинка, която приготвят в кафене в Загреб. И двата десерта обаче не успяха да бият по съдържание на захар Римска империя.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати