Диетата на Клеопатра: Яж тези 21 храни, за да си винаги млада и красива

1 от 21 Снимки

1. Бира


Бирата се е радвала на широка популярност сред древните египтяни. По времето на Клеопатра кралски особи били в състояние да внесат бира също и от други известни региони. Освен виното на трапезата на Клеопатра никога не е липсвала бирата и се е консумирала дори и от децата, а не само от възрастните.

Макар че е била редовно консумирана от богатите египтяни, бирата е и най-популярната напитка за бедните. Не само трудът на работниците често се е плащал в бира, но строителите на пирамидите, живеещи в Гиза, също са получавали бира три пъти на ден. Интересно е да се отбележи, че бирата също се е предлагала и на боговете.

Легендите разказват, че Озирис научил народа си на изкуството за производство на бира, но тази работа е оставена и поверена след това изцяло на жените. Въпреки че бирата едва ли е била толкова опияняваща, каквато е днес, има някои доказателства, които показват, че тя е била доста по-мека и по-питателна.

Последната кралица на Древен Египет се е славила с красотата си в продължение на векове. И ако Клеопатра е известна с използването на козметични и дори спа процедури (ваните с мед и мляко), изглежда, че диетата ѝ също е допринесла за поддържане на нейната младежка красота и здраве.

Какво толкова много ни кара да насочваме вниманието си към величествената Клеопатра вече 20 века след нейното царуване? Необикновената харизма на една умна жена навярно е това, което оставя отпечатък във времето. Затова е и интересно да разберем какви са били хранителните предпочитания на египетската владетелка, които са захранвали необикновената ѝ вътрешна сила.

Не е тайна, че Клеопатра е била любител на хубавата храна и на трапезата ѝ е нямало нещо случайно извън нейния вкус.

Следните 21 храни /разгледай нашата галерия/ са присъствали в менюто на Клеопатра, а ако искате да изпитате ползите от тях, не забравяйте да ги добавите и към вашето!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
21.02.2018 01:11
Една статия се оценява според информацията,която дава и затова Вашата е за оценка нула.
4
61