Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-вкусните и полезни есенни храни

Най-вкусните и полезни есенни храни

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 4 Снимки

2. Праз лук


Регулира кръвното налягане и храносмилателните процеси. Освен това е чудесен източник на фолиева киселина, калций, магнезий. Може да се хапва пресен, като се добави към лютеница или друга салата и разядка. Но задушен и печен също е много вкусен. Баничките с праз и гъби са едно от есенните ястия, които непременно трябва да опитате.

Всеки сезон си има своите неустоимо вкусни и полезни плодове и зеленчуци. Пролетта например свързваме със спанака, зеления лук, копривата, лапада, зелената салата, репичките, руколата, черешите, вишните.

Лятото е времето за домати, краставици, чушки, сливи, праскови, кайсии, грозде.

Зимата ни навява мисли за ряпата, цвеклото, алабаша.

Есента пък обичайно свързваме с тиквата, крушите, ябълките, морковите, зелето.

Безспорно тези полезни есенни храни също са пълни с важни за организма ни вещества и заемат ключово място в кулинарията, но определено не са най-големите звезди на есенната трапеза.

Ако надникнете в галерията по-горе, ще си припомните още по-апетитни дарове на есента, които съдържат куп полезни вещества и са подходящи за различни интересни ястия.

Вижте кои са те и почерпете вдъхновение за едно незабравимо есенно меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати