gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Немлечните храни, съдържащи калций

Немлечните храни, съдържащи калций

2 от 6 Снимки

2. Портокали


Портокалите са известни с богатото си съдържание на витамин С. Малко са хората, които знаят обаче, че също така имат високо съдържание на калций. Яденето само на един портокал ни осигурява 70 милиграма калций или 10 процента от нужното ни количество за деня.
Уред за почистване на микровълнови фурни
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.
Виж ››

Калцият е от изключително значение за организма ни, особено за децата, които тепърва се развиват. Редовното му включване в хранителния режим на възрастните хора помага за поддържането на здрава костна структура и мускулната функция.

Препоръчителната дневна доза калций за хората между 19 и 64 години е 700 милиграма, макар и че тези, които я спазват, са малко. Основните източници на важния елемент са млякото, сиренето, кашкавалът и останалите млечни продукти.

Точно поради тази причина хората, имащи лактозна непоносимост, и веганите срещат огромни трудности в набавянето на необходимите за организма им количества калций.

За щастие природата ни е дарила с много други начини да си набавяме важния елемент по естествен начин, без да ползваме помощта на фармацевтите. В следващата галерия вижте кои са немлечните храни с най-високо съдържание на калций. Някои от тях могат доста да ви изненадат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати