gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Немлечните храни, съдържащи калций

Немлечните храни, съдържащи калций

6 от 6 Снимки

6. Броколи


Броколите могат да бъдат обявени за супер храна. Те са изключително богати на най-разнообразни полезни вещества като витамините А, С и К и минерали като магнезий, цинк и фосфор. В тях има изключително високи нива на калций, който лесно се абсорбира от организма. Порция от вкусния зеленчук може да ни осигури близо 500 мг калций.
Уред за почистване на микровълнови фурни
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.
Виж ››

Калцият е от изключително значение за организма ни, особено за децата, които тепърва се развиват. Редовното му включване в хранителния режим на възрастните хора помага за поддържането на здрава костна структура и мускулната функция.

Препоръчителната дневна доза калций за хората между 19 и 64 години е 700 милиграма, макар и че тези, които я спазват, са малко. Основните източници на важния елемент са млякото, сиренето, кашкавалът и останалите млечни продукти.

Точно поради тази причина хората, имащи лактозна непоносимост, и веганите срещат огромни трудности в набавянето на необходимите за организма им количества калций.

За щастие природата ни е дарила с много други начини да си набавяме важния елемент по естествен начин, без да ползваме помощта на фармацевтите. В следващата галерия вижте кои са немлечните храни с най-високо съдържание на калций. Някои от тях могат доста да ви изненадат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати