Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Немлечните храни, съдържащи калций

Немлечните храни, съдържащи калций

3 от 6 Снимки

3. Бадеми


Ядките не са първото нещо, за което хората се сещат, когато мислят как да си осигурят нужния калций. Те обаче са изключително богати на елемента, като първенец сред тях е бадемът. Шепа от вкусните ядки ни дава 120 мг калций, както и протеини, които са алкално образуващи, което подсилва имунната функция.

Калцият е от изключително значение за организма ни, особено за децата, които тепърва се развиват. Редовното му включване в хранителния режим на възрастните хора помага за поддържането на здрава костна структура и мускулната функция.

Препоръчителната дневна доза калций за хората между 19 и 64 години е 700 милиграма, макар и че тези, които я спазват, са малко. Основните източници на важния елемент са млякото, сиренето, кашкавалът и останалите млечни продукти.

Точно поради тази причина хората, имащи лактозна непоносимост, и веганите срещат огромни трудности в набавянето на необходимите за организма им количества калций.

За щастие природата ни е дарила с много други начини да си набавяме важния елемент по естествен начин, без да ползваме помощта на фармацевтите. В следващата галерия вижте кои са немлечните храни с най-високо съдържание на калций. Някои от тях могат доста да ви изненадат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати