Груби грешки, които много от суровоядците правят

1 от 6 Снимки

1. Започват рязко със суровоядството


Ако досега сте консумирали основно обработени храни и внезапно започнете да похапвате само сурови плодове и зеленчуци, има опасност стомахът ви да се разбунтува. Затова е добре да въведете суровоядството плавно;
Сушилник за прибори и добро настроение-17%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сушилник за прибори и добро настроение
9.00 лв.
7.50 лв.
Виж ››

Суровоядството е едно от най-модерните течения при храненето на съвременните хора. То се счита за изключително полезно, тъй като изчиства тялото от токсините, спомага за бързото премахване на излишните килограми, прави кожата по-гладна и блестяща, като заедно с това спомага и в борбата с някои сериозни заболявания.

Според специалистите по хранене приемът на сурови плодове, зеленчуци, ядки и семена може да облекчи състояния като запек, заболявания на черния дроб и жлъчката, затлъстяване, старчески диабет, подагра, атеросклероза, хипертонична болест, кожни екземи, епилепсия и др.

Но суровоядството може да има и негативен ефект върху тялото ни, ако преминем към него, без да сме се информирали достатъчно добре. Вижте в галерията най-честите грешки, които хората правят, когато започват да похапват само сурова храна.

Узнайте ги, за да се предпазите от тях и да сте сигурни, че когато решите да станете суровоядец, ще го направите по най-безопасния за тялото ви начин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати