Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Груби грешки, които много от суровоядците правят

Груби грешки, които много от суровоядците правят

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 6 Снимки

2. Преминават към суровоядство без предварителна консултация със специалист


Това е една от най-разпространените грешки, които хората правят. Смятайки че са чели достатъчно за този вид диета, си я самоназначават, без да са се консултирали с подходящ диетолог или друг лекар. Желателно е да се направи поне едно посещение при лекар, за да може експерт да определи доколко суровоядството е подходящо за дадения организъм, както и да го следи по време на режима;

Суровоядството е едно от най-модерните течения при храненето на съвременните хора. То се счита за изключително полезно, тъй като изчиства тялото от токсините, спомага за бързото премахване на излишните килограми, прави кожата по-гладна и блестяща, като заедно с това спомага и в борбата с някои сериозни заболявания.

Според специалистите по хранене приемът на сурови плодове, зеленчуци, ядки и семена може да облекчи състояния като запек, заболявания на черния дроб и жлъчката, затлъстяване, старчески диабет, подагра, атеросклероза, хипертонична болест, кожни екземи, епилепсия и др.

Но суровоядството може да има и негативен ефект върху тялото ни, ако преминем към него, без да сме се информирали достатъчно добре. Вижте в галерията най-честите грешки, които хората правят, когато започват да похапват само сурова храна.

Узнайте ги, за да се предпазите от тях и да сте сигурни, че когато решите да станете суровоядец, ще го направите по най-безопасния за тялото ви начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати