Това са храните, които най-бързо ще заситят глада ви

1 от 6 Снимки

1. Пържоли от телешко месо


Освен засищащо телешкото месо е вкусно и диетично. Специалистите го препоръчват на спортистите, хората, които се опитват да изваят по-стройна фигура и на тези, които имат нужда от подсилване на организма си;

Със сигурност сте чували, че има храни и напитки, които разбуждат апетита ни и ни внушават усещане за глад. Такива например са плодовите сокове, диетични напитки, алкохолът, китайската храна, продуктите с рафинирана захар, храните, богати на трансмазнини, дъвките, зърнените храни.

При тях се получава така, че засищащ временни нуждата ни да похапнем нещичко, но скоро след това гладът отново се появява, като при това усещането е дори още по-нетърпимо.

Същевременно обаче учените са открили, че има хранителни продукти, които най-бързо засищат и най-големите гладници, при това успешно.

Според изследователите от университета на Уоруик, Обединеното кралство, можем да заситим глада си най-бързо и лесно, когато похапнем вкусотии, богати на аминокиселини.

Ако не сте сигурни кои са тези храни, вижте нашата галерия. Там ще намерите продукти, които учените посочват като гарант за по-бързо засищане.

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти