Как да изсушите билките, без да жертвате вкуса им

1 от 4 Снимки

1. Сушене на билки в дехидратор


Изсушаването на билки в дехидратор е лесно и ефективно. А ароматът на тревите остава все така наситен. За да изсушите билките по този метод, поставете листата върху тавите, но ги дръжте на отделни слоеве.

Поставете билките, които изсъхват най-бързо, в близост до горната част, така че да можете да ги отстраните по-лесно, без да нарушавате тези, които все още не са изсъхнали. Ако изсушавате повече от една билка наведнъж, може да маркирате всяка табла, така че да не объркате билките си.

След като изсъхнат, не забравяйте да съхранявате вашите билки в херметически затворен контейнер. Поставете контейнера в шкаф или друго тъмно място за съхранение, за да постигнете най-добри резултати. Винаги оставяйте билките да се охлаждат, преди да ги приберете и не забравяйте, че сухите билки са по-силни от свежите.

Ако обичате да готвите вкусни, но здравословни храни, то вероятно използвате много билки. Мащерка, лук, мента, розмарин, копър са само някои от основните, използвани в готвенето ароматни треви, които подобряват вкуса на повечето рецепти.

Можете да си купите билки, които вече са изсушени, но е трудно да намерите такива, които наистина имат същия аромат, който ще получите, когато изсушите сами.

Независимо дали отглеждате собствени билки, или купувате пресни продукти от местния магазин за хранителни продукти, научаването как да изсушите собствените си билки наистина може да е полезно.

Вярно е, че отнема малко време и търпение, но определено си заслужава усилията. Вижте в галерията ни четири чудесни начина как да изсушите билки вкъщи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати