Любимите гъби на топготвачите, които може да отгледате в градината си

1 от 4 Снимки
Любимите гъби на топготвачите, които може да отгледате в градината си
Снимка: University of California

1. Гъби Портобело


Портобело е гъба, която е широко разпространена в италианската кухня. Има отлични вкусови качества, а освен това е богата на фибри и е отлична диетична храна. Тя е идеално допълнение към тестени изделия.

Планирате ли да отглеждате в градината си някои ядливи гъби? Ако се чудите какви ядливи гъби растат във вашата градина, тогава със сигурност информацията по-долу ще ви от полза.

Гъбите са отлично допълнение към много други храни и ястия. За съжаление някои от сортовете гъби са твърде трудни за намиране или скъпи за закупуване. Добрата новина е, че можете да ги засадите във вашата градина, така че можете просто да ги вземете, когато пожелаете. Това също ще ви помогне да се уверите, че това, което добавяте към вашата храна, е нещо наистина свежо.

Разбира се, след засаждането на ядливите гъби, споменати по-горе, ще дойде време, да ги съберете. Обикновено ще разберете, че те са готови да бъдат събрани, след като булото, което е свързано с пънчето и капачката, се повдига. След като го видите, това означава, че вашите гъби са достигнали своя оптимален вкус и зрялост.

Когато ги събирате, не ги дърпайте, за да не ги повредите. Най-добре е да ги завъртите или да използвате нож, за да скъсате стъблото близо до основата. Също така е хубаво редовно да обирате гъбите, за да растат непрекъснато.

Съветваме ви да засадите само гъбите, които ще ядете, за да избегнете разхищаването на другите видове гъби, които не искате. Засадете гъбите сега, за да изпитате улеснението да ги вземете от градината си, когато ви се прииска.

В галерията горе са няколко отбрани сорта ядливи гъби, които могат да растат във вашата градина.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати