Топ 3 на екзотичните плодове, които трябва да опитате

1 от 3 Снимки

1. Драконов плод


Наричат го още питахая, кралицата на нощта, ягодова круша. Интересен и пъстър плод, който произлиза от Мексико. Използва се за плодови салати, смутита, коктейли и други напитки. Смята се, че той понижава кръвното налягане, предпазва от ракови болести и спомага за отслабване.

Пътуването в някоя екзотична страна без съмнение е приключение, в което всеки човек трябва да се впусне поне веднъж в живота си. По правило подобна ваканция се свързва с мързелива дрямка под плътната сянка на палмите, гмуркане в тюркоазени води, тичане по фин пясък, събиране на шоколадов тен и разбира се, много снимки.

Но, нека си признаем, слънчевите ваканции в Индонезия, Мексико и други красиви и далечни кътчета не би била толкова пълноценна, ако не вкусим от традиционните специалитети, които хората там приготвят, както и от плодовете, виреещи в непознатите географски ширини.

Ако надникнете в галерията ни ще откриете три екзотични и чудати плодчета, които задължително трябва да опитате, когато имате възможност, защото вкусът им е меко казано уникален.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати