Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Топ 3 на екзотичните плодове, които трябва да опитате

Топ 3 на екзотичните плодове, които трябва да опитате

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
3 от 3 Снимки

3. Личи


Този плод е характерен за Китай и Тайван. Отличава се с червена, грапава повърхност и бяла вътрешност. Сочен и сладък е и има вкус, който до известна степен наподобява този на гроздовите зърна. Този плод забавя стареенето, понижава нивата на лошия холестерол и се грижи за сърцето.

Пътуването в някоя екзотична страна без съмнение е приключение, в което всеки човек трябва да се впусне поне веднъж в живота си. По правило подобна ваканция се свързва с мързелива дрямка под плътната сянка на палмите, гмуркане в тюркоазени води, тичане по фин пясък, събиране на шоколадов тен и разбира се, много снимки.

Но, нека си признаем, слънчевите ваканции в Индонезия, Мексико и други красиви и далечни кътчета не би била толкова пълноценна, ако не вкусим от традиционните специалитети, които хората там приготвят, както и от плодовете, виреещи в непознатите географски ширини.

Ако надникнете в галерията ни ще откриете три екзотични и чудати плодчета, които задължително трябва да опитате, когато имате възможност, защото вкусът им е меко казано уникален.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати