Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят

1 от 10 Снимки

1. Босилек


Тази полезна билка може да облекчи стреса и безпокойството, да помогне при безсъние и да повиши жизнената енергия на тялото. Тя е изключително полезна за хората, които в началото на есента се чувстват депресирани, изтощени и уморени от смяната на сезоните.

Лекарите съветват да се дъвчат поне 12 листенца от босилек за добро здраве, защото с антисептичното си действие то предпазва тялото от последиците на стреса и депресията върху него. Освен това чаят от босилек помага при болно гърло и респираторни проблеми, които обикновено зачестяват през есенно-зимният сезон. Също така билката е много полезна за сърцето, защото поддържа нивата на холестерол ниски. И още: заздравява бъбреците, лекува инфекции в устната кухина, заздравява зъбите и венците, полезен е за очите поради наличието на витамин А.

Всички знаем, че една здравословна диета трябва да включва нашите пет хранения на ден с различни плодове и зеленчуци. Но важно е да се замислим, че билките също могат да ни помогнат, за да бъдем здрави, енергични и позитивни.

Експертът билкар Рейчъл Ландън разкрива ползите за здравето на специална група от билки, наречени адаптогени в новата си книга Супербилки (Superherbs).

Билки като куркума, коприва и джинджифил доказано поддържат тялото в добро здравословно състояние, стимулират имунната система, облекчат стреса и внасят много важен баланс в нашето тяло.

Открийте топ 10 на супербилките, с помощта на които ще се подмладите, ще се предпазите от стресови ситуации и ще усетите трайно подобрение в начина по който спите през нощта и се събуждате сутрин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати