Задържаха тон и половина маслини с неясен произход

Маслини

Близо тон и половина маслини с неясен произход и съмнително качество са били иззети при съвместна акция на ОДМВР-Пазарджик и областна дирекция Безопасност на храните в Пазарджик.

Акцията е стартирана от служителите на сектор Противодействие на икономическата престъпност. До момента са извършени няколко изненадващи проверки в складове и търговски обекти в Пазарджик.

При такава инспекция на склад в Пазарджик са открити няколко пластмасови бидона, които са съхранявани нелегално внесени маслини. За тях не са представени нито документи за произход, нито сертификат за качество.

Маслините ще бъдат унищожени, а на собствените са съставени няколко акта за установени нарушения.

В Русе също текат проверки за търсене на нелегални продукти, но съжителите на областна дирекция на МВР за по-концентрирани върху откриването на нелегален алкохол, тъй като по това време на година у нас традиционно се варят ракия и вино.

Ракия

При последната проверка на агенция Митници в Русе бяха конфискувани 260 литра ракия от частен дом в града. Проверката е била извършена в квартал Средна кула.

Нелегалният алкохол е бил намерен в дома на 23-годишен младеж, който не е представил на проверяващите нито документ за произход, нито за платен акциз, каквито са задължителни по закон.

Проби от алкохола са били изпратени за лабораторен анализ, а по случая е образувани административно-наказателно производство, предава 24 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати