Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Магическият розмарин и неговите 13 сигурни ползи за здравето ти

Магическият розмарин и неговите 13 сигурни ползи за здравето ти

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
87473
12 от 12 Снимки

13. Предотвратява рака


Карнозол, който беше споменат по-рано, е мощно противораково вещество, което може да се намери в розмарина. Има скорошни проучвания, които показват, че карнозолът в розмарина е показал големи ефекти в много случаи на рак.

Розмаринът, тази невероятна билка, не се използва само за готвене, но има много добри ефекти върху тялото ни. Розмаринът може да се използва вътрешно и/или външно с различно предназначение. Разгледайте списъка с невероятните ползи в нашата галерия и вижте как тази билка може да се използва ефективно за различни проблемни състояния на тялото и ума ни.

Първото и може би най-популярно свойство на тази чудна билка е способността ѝ да подобрява настроението и паметта ви.

Всеки път когато се чувствате уморени, забелязали ли сте как определена миризма може да възвърне силите и настроението ви? Билката розмарин има този магически ефект върху нашите сетива. И това свойство на розмарина не е просто магия, а е подкрепено от научни изследвания. Способността за увеличаване на паметта на розмарина също така допълва неговата магическа мощ. Изследванията показват, че само миризмата му стимулира мозъчните клетки и повишават паметта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати