Как да изберем правилното масло за готвене

1 от 7 Снимки

Рапично масло


Маслото от рапица се счита за едно от най-здравословните масла заради ниското му съдържание на наситени мазнини и високото на мононенаситени мазнини. Обикновено се използва при пържене, но само при средни температури.

Ако готвите често, вероятно сте се запознати с огромната гама от масла на пазара и се чудите кое е най-доброто за ястието, което приготвяте, и какви са действителните различия между тях. Едно от най-разпространените готварски масла е растителното масло, но наистина ли знаете какво е това?

Знаете ли какви масла се използват най-добре за пържене или правилния начин да се съхраняват?

В горната галерия ще намерите различни видове масла за готвене и правилното използване на всеки от тях.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати