Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да изберем правилното масло за готвене

Как да изберем правилното масло за готвене

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
7 от 7 Снимки

Сусамово масло


Сусамовото масло се предлага в два цвята. По-лекият е използван в Индия и Близкия изток. Той има мек вкус и висока точка на пушене. По-тъмният вариант има подчертан аромат и вкус и се използва в азиатската храна като марината или за приготвяне на пържени картофи.

И двата вида са с високо съдържание на полиненаситени мазнини, но никога не трябва да се нагряват твърде дълго. Сусамовото масло също съдържа магнезий, мед, калций, желязо и витамин В6.

Ако готвите често, вероятно сте се запознати с огромната гама от масла на пазара и се чудите кое е най-доброто за ястието, което приготвяте, и какви са действителните различия между тях. Едно от най-разпространените готварски масла е растителното масло, но наистина ли знаете какво е това?

Знаете ли какви масла се използват най-добре за пържене или правилния начин да се съхраняват?

В горната галерия ще намерите различни видове масла за готвене и правилното използване на всеки от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати