Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитацията

1 от 6 Снимки

1. Тест


Този бърз тест можете да направите, докато сте още в магазина. За целта просто трябва да обърнете бурканчето с мед. Ако съдържанието в него потече в другата посока много бързо, значи вероятно става дума за некачествена стока. Ако при обръщането по дъното се образува капчица, която бавно се стича надолу, това може да се приеме като знак, че медът е истински.

Медът е сред храните, познати на човечеството от хилядолетия. И ако в миналото се е отделяло специално внимание на добива му, то днес производството на мед се е превърнало в печеливша индустрия, в която се влагат все по-некачествени материали.

Преди десетилетия, когато купувахме мед, можехме да сме спокойни за неговото качество. Но сега на пазара се предлагат пчелни продукти, премесени с нишесте, вода, захарни сиропи. На българския пазар вече се предлага и български мед, в който присъстват некачествени примеси от Украйна и Китай, споделят пчелари, цитирани от Нова телевизия.

И въпреки че медът, в който има някакви примеси, трябва да бъде обозначен като пчелен букет или друго различно от пчелен мед наименование, невинаги търговците спазват това правило. Тогава, за да разберем дали даден мед е наистина качествен, или е имитация, можем да направим и сами няколко лесни теста у дома. Вижте кои са те в галерията ни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати