Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитацията

Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитацията

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 6 Снимки

2. Тест


Можете да проверите качеството на меда, който сте закупили, като го поставите в чаша с вода. Ако се разтвори за броени секунди, значи не е истински. Истинският мед няма да се разтвори мигновено, а ще слезе на дъното на чашата.

Медът е сред храните, познати на човечеството от хилядолетия. И ако в миналото се е отделяло специално внимание на добива му, то днес производството на мед се е превърнало в печеливша индустрия, в която се влагат все по-некачествени материали.

Преди десетилетия, когато купувахме мед, можехме да сме спокойни за неговото качество. Но сега на пазара се предлагат пчелни продукти, премесени с нишесте, вода, захарни сиропи. На българския пазар вече се предлага и български мед, в който присъстват некачествени примеси от Украйна и Китай, споделят пчелари, цитирани от Нова телевизия.

И въпреки че медът, в който има някакви примеси, трябва да бъде обозначен като пчелен букет или друго различно от пчелен мед наименование, невинаги търговците спазват това правило. Тогава, за да разберем дали даден мед е наистина качествен, или е имитация, можем да направим и сами няколко лесни теста у дома. Вижте кои са те в галерията ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати