Магически рецепти с мая за твоята здрава коса

Мая

Всяка жена мечтае за дълга и здрава коса. Но често в желанието да е дълга - тя не е здрава, а ако е здрава, то трябва да се лишим от дължината ѝ.

Ако искате да имате дълга коса, и то по-скоро, изберете рецепта и я прилагайте веднъж седмично.

Преди това обаче ви съветваме тази магическа пикантна отвара, която ще ви бъде необходима за рецептите.

Люти чушки

За приготвяне на тинктура от лют червен пипер в домашни условия ще са ви нужни 1 люта чушка и 200 мл алкохол. Нарежете почистената чушка стъклен съд с капак и налейте алкохола в нея. Затворете капака и оставете за 7 дни на тъмно и хладно място. Използвайте тинктурата разредена - 1 с.л. тинктура се разрежда с 10 с.л. преварена вода.

Маски за коса

1. Разтворете 30 г прясна мая в 1 литър вода, добавете 2 с.л. тинктура от лют червен пипер за коса. Нанесете сместа по корените и косата, завийте с найлонова шапка и кърпа, за да затоплите маската за 20 минути, и измийте с обичайния и любим шампоан;

Мая

2. Няколко супени лъжици от билковата отвара за коса, която ползвате (предварително загрята), смесете с 1 ч.л. суха мая и оставете за 30 минути. След което добавете 1 жълтък, 1 с.л. масло от репей и няколко капки етерично масло. Втрийте сместа много добре в корените на косата, загрейте с найлон и кърпа в продължение на 1 час. Прилагате тази маска два пъти седмично;

Здрава коса

3. Разредете 1 с.л. суха мая, 1 ч.л. захар с 2 с.л. гореща вода и оставете сместа за 1 час. Добавете 1 с.л. мед и 2 с.л. горчица на прах и разбъркайте. Втрийте маската в корените на косата и затоплете за 1 час и изплакнете с шампоан. Достатъчно е да го правите веднъж в седмицата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати