Вижте какво ще стане, ако ядете по 1-2 банана всеки ден!

Банани

За родина на банана се смята Азия. Този вкусен плод освен лек и приятен вкус има и редица полезни свойства за нашето здраве. Ето защо трябва да се опитаме да осигурим на тялото си вкусното му похапване редовно.

1. Направено е изследване в Щатите, което доказва, че благодарение на калия, който съдържат, бананите могат да намалят чувствително риска от удар. За тази цел ни е необходим по 1 банан на ден. Друг помощник на калия е магнезият. Той, от своя страна, подсилва сърцето и мускулите. Нивото и на двата не се влияе от стадия на зрялост на бананите;

2. В бананите се съдържа и витамин В6, който стимулира действието на серотонина – т.нар. хормон на щастието. Той влияе благотворно на централната нервна система, като подобрява нашето настроение и ни помага да се преборим с негативните емоции. Колкото по-зрял е плодът, толкова по-щастлив ще бъде за нас;

Банан

3. Бананът е богат на прости въглехидрати, които се разграждат много бързо от организма ни. По този начин тялото ни си набавя много от необходимата ни енергия. Именно заради това бананите са доста срещани в менюто на спортисти, както и на хора, страдащи от умора и загуба на сили.

4. Бананът има и вълшебното свойство да регулира работата на чревния тракт. Три банана на ден плюс три големи чаши минерална вода към всеки от тях регулират храносмилането ви. Освен това и ни помага да неутрализираме киселините.

Банани

5. Бананът съдържа почти 0 г мазнини. Тялото ни ги разгражда по-бавно, но през това време ние сме сити. В резултат организмът ни произвежда по-малко инсулин и ние отслабваме по-бързо. Ако сте на гладна диета, можете да изяждате дори до 6 банана на ден. Важно е обаче да изпивате и по три литра минерална вода. В противен случай бананите могат до доведат до запек.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати