Този сок е истинско чудо! Лекува цял куп болести

Сок от картоф
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Полезните свойства на картофения сок са известни от далечни времена. Благодарение на него по време на епидемията от скорбут, която убива хиляди хора в Европа, много хора намират спасение.

Картофеният сок съдържа;

- Протеини;

- Мазнини;

- Влакна;

- Органични киселини;

- Нишесте;

- Пектини;

- Гликоалкалоиди;

- Азотни съединения;

- Нуклеинови киселини;

- Витамини от група В;

- Витамини – С, Е, РР;

- Каротин;

- Микроелементи, силиций, бром, цинк, мед, колбат, манган, бор, йод, калий и фосфор, магнезий, натрий, калций, желязо, хлор и сяра.

Картофеният сок съдържа полезна и естествена лесносмилаема захар. В процесите на готвене захарта се превръща в нишесте.

Язва

Полезните свойства на картофения сок

В народната медицина картофеният сок се приема като леко слабително средство, общоукрепващо, ранозаздравяващо, диуретично и противовъзпалително средство. Тъй като той е богат на калий и магнезий, витамин, С, той се добавя към храната на хора с бъбречни и сърдечносъдови патологии.

Картофеният сок облекчава болката, намалява киселинното производство в стомаха и подпомага зарастването на лигавицата на стомашно-чревния тракт.

С помощта на картофения сок можете да лекувате запек, колит, гастрит, пептична язва и стомашни язви.

Той е в състояние да помогне в случай на отравяне с токсини, възпаление на придатъците на матката, главоболие, хипертония, кожни заболявания и изгаряния.

Ако решите да се подложите на лечение с картофен сок, няколко дни преди и след това спазвайте диета – изключете пикантни и солени храни, риба, месо, яжте вегетарианска храна, плодове и сурови зеленчуци. Тази диета трябва да се поддържа през целия период на лечение.

При гастрит с повишена киселинност един час преди хранене трябва да изпиете пресен сок на ¾ картоф, след което почивате за 10 дни.

Лечение с картофения сок при диспепсия, гастрит и киселини в стомаха

Сутрин на празен стомах пийте чаша пресен сок и отново се върнете в леглото за половин час. Закуската трябва да направите не по рано от 1 час след приема. Продължете лечението 10 дни, след което 10 дни почивате. Това е един цикъл на лечение, а процесът на лечение се състои от 3 цикъла. Ще почувствате лечебния ефект след няколко дни и здравето ви значително ще се подобри.

Картофи

Лечение с картофения сок на възпаления

Приемайте чаша пресен сок от пресни розови сортове картофи, подсладете с 1 ч.л. захар. Пийте сутрин на празен стомах половин час преди хранене. Процесът на лечение е две седмици, ако е необходимо, повторете курса на лечение след седмица.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати