gotvach.bg»Статии»Любопитно»Създадоха първото в света кафе от маслини

Създадоха първото в света кафе от маслини

Кафе

Турски предприемачи са създали първото в света кафе, произведено от маслини. Така от любимата на милиони кофеинова напитка ще се извличат единствено ползи.

Новоизобретеното кафе е дело на турска фирма, която от години се занимава с производството на маслини. Те са открили начин да създадат маслинено кафе, без да е нужна ферментация, тъй като при подходящата температура, полезните вещества от плода се запазват.

Новият вид кафе е истински лечебен извор, казва директорът на компанията, като добавя, че съвсем скоро ще пуснат нови вид на пазара.

Това ще е първото кафе от маслини, което освен с хубав вкус и аромат, ще се отличава и с лековитите си свойства, казват от турската компания.

Кафе

Те твърдят и че за консумацията на това кафе няма да се поставят възрастови ограничения. Кафето от маслина е богато на антиоксиданти и съдържа олеуропеин - вещество, което подпомага обновяването на клетките.

Миналата година химик от универиситета Ню Хемпшир също създаде кафе, което е полезно за организма. Той бе обогатил ободрителната напитка с ресвератрол – антиксидант, който се добива от гроздето, така че кафето да предава полезните свойства на виното.

При тази технология ресвератролът се добавя по време на печенето на зърната, а на финала се получава напитка, която не само че не вреди на сърцето, а е полезна за него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати