Хапвайте люти чушки на корем за здраво сърце
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Хапвайте люти чушки на корем за здраво сърце

Хапвайте люти чушки на корем за здраво сърце

Хапвайте люти чушки на корем за здраво сърце

Консумацията на люти чушки не само че ще ви помогне да отслабнете, но ще предпази сърцето ви, показва ново проучване на военно-медицинския университета в Чунцин.

Малки дози капсаицин – веществото, съдържащо се в лютите чушки, ни провокира да се въздържаме прекомерната употреба на сол и в резултат на това сърцето и кръвоносните ви съдове ще са предпазени, казват учените пред списание Hypertension.

Въпреки това с консумацията на люто не трябва да се прекалява, защото може да навреди на храносмилателните ви органи, а хората, които имат проблеми със стомаха, е най-добре да избягват по-пикантните храни.

Но за хората, които нямат подобен проблем и искат да намалят ефекта от вредните храни, лютите чушки могат да са истинско лекарство, което води до изгаряне на мазнини и ускоряване на метаболизма.

Хапвайте люти чушки на корем за здраво сърце

При експериментите с 600 доброволци на университета в Чунцин е установено и че хората, които си похапват люто, по-рядко страдат от високо кръвно налягане.

Най-често проблемите със сърцето и кръвоносните съдове се свързват със засилената консумация на сол.

Установено е, че центровете за солен и лют вкус в мозъка се преплитат. Затова включването на центъра, отговарящ за лютия вкус, усилва работата на клетките, отговарящи за разпознаването на солта.

Така храната изглежда по-солена, отколкото е в действителност, и несъзнателно намаляваме вредната за здравето ни сол в храните, докато хапваме люто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати