На пазара е първата бира, съдържаща полярен лед

Бира с полярен лед
Снимка: brewdog

Британска пивоварна създаде първата бира, в която е вложен разтопен полярен лед. Марката се казва Направете Земята отново велика и има за цел да насочи вниманието ни към климатичните промени.

Производителите са изпратили няколко бутилки от напитката в Белия дом, тъй като в няколко официални речи американският президент Доналд Тръмп отрече ефекта на глобалното затопляне.

Компанията Брюдок казва, че се е вдъхновила за създаването на бирата, след като САЩ се оттегли от Парижкото споразумение.

То бе подписано през 2015 година и в него се включиха 200 държави. В споразумението са включени няколко съвместни практики, с които да се овладее ефектът на глобалното затопляне като намаляване на въглеродния диоксид и вредните емисии от изкопаемите горива.

Бира с полярен лед
Снимка: brewdog

Приходите от продажбата на бирата ще бъдат дарени на благотворителната организация 10:10, която подкрепя проекти в борбата срещу климатичните промени.

Направете Земята отново велика е реакция срещу понижения интерес на световните лидери към един от най-големите съвременни проблеми, казва Джеймс Уот от компанията.

Бирата е пусната на пазара от 1 ноември и с една глътка от нея може да опитате и част от полярния лед, който е на път да изчезне заради масовото топене на ледници около Гренландия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати