Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»С тези храни завинаги ще преборите безсънието!

С тези храни завинаги ще преборите безсънието!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
3 от 3 Снимки

3. Храни, съдържащи витамин D


Слънчевият витамин подпомага здравето на костите, зъбите и мускулите и предпазва от сърдечносъдови заболявания. Проучване разкрива и ролята му за подпомагане на съня. Липсата му, особено през зимните месеци, води до безсъние. Ето защо похапвайте богатите на витамин D риба, говеждо, черен дроб, сирене и яйца. Дневната доза трябва да е не по-малко от 10 мкг.

Здравословното хранене е важно за правилното функциониране на цялото тяло. То е определящо и за качеството на нашия сън. Ако не можете да заспивате лесно, то е време да направите промени в менюто си.

В съвременния свят проблемът с липсата на достатъчно сън става все по-сериозен. Ново проучване във Великобритания показва, че жителите на Острова редовно не си доспиват. Но това неприятно явление не се забелязва само в Обединеното кралство, а и у нас.

За щастие проблемът не е неразрешим. За да се справим с него, е добре да заложим на определени групи храни. Всички ние се нуждаем от комбинация от три основни елемента - магнезий, витамин В-комплекс и витамин D.

Те могат да бъдат набавени лесно чрез храненето, както и под формата на хранителни добавки. Вижте в нашата галерия чрез кои продукти да ги получите и съответно да се справите с безсънието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати