Отлежалото вино е по-добро! И други митове за виното

1 от 5 Снимки

1. Хубавото вино е скъпо


Поговорката получавате това, за което плащате, не важи във всички случаи, особено ако става въпрос за вино с дорбо качество. Естествено, не говорим за случаите, когато си купувате пелин от супермаркета, в който има всичко друго, но не и грозде, или пък специалните поръчки със специални вина от Франция, струващи колкото гарсониера в провинцията. Перфектното вино обаче може да бъде намерено във всеки по-голям магазин, а най-добре е да се купи директно от производителя. Всичко е въпрос на метода проба – грешка.
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане - многоцветно
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане - многоцветно
32.00 лв.
Виж ››

Във виното е истината, са казали древните мислители. По въпроса няма спор, това е една от малкото алкохолни напитки, които съчетават успешно в себе си отпускащия ефект на алкохола с редица здравословни ползи (разбира се, ако се пие в разумни количества).

Произвеждано от дълбока древност, виното има различни разновидности, всяка със своите предимства и недостатъци. При условие че почти всяка култура по света произвежда един или друг вид вино, естествено е в общественото съзнание да са се зародили различни митове около това какво е добро и какво е лошо, стане ли въпрос за виното.

Митовете са се вкоренили още повече в съзнанието ни с идването на новата модерна епоха на социалните медии и интернет. Така почти няма човек на Земята, който да не вярва, че ако една бутилка с вино е отлежала, то тя задължително трябва да има перфектен вкус и качество.

Това обаче не е вярно, а истината може да ви потвърди всеки един експерт. Вижте в следващата галерия най-разпространените митове около напитката на боговете или как да не бъдете разочаровани, опитвайки този алкохолен дар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати