Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Отлежалото вино е по-добро! И други митове за виното

Отлежалото вино е по-добро! И други митове за виното

2 от 5 Снимки

2. Червеното вино върви най-добре със сирене


Танините в пълнозърнестите червени вина не са съвместими с протеините в млечните продукти, а силните ароматизирани сирена не се нуждаят от конкуренцията на пълноценно червено вино. Този факт е известен на повечето сомелиери, които дори не го крият. Също така сухото бяло вино, както и сладките вина много по-успешно се съчетават с различните сини сирена. Експертите съветват, ако решите да консумирате сирена с вино, най-добре е да си купите напитка от района, в който се произвежда сиренето.

Във виното е истината, са казали древните мислители. По въпроса няма спор, това е една от малкото алкохолни напитки, които съчетават успешно в себе си отпускащия ефект на алкохола с редица здравословни ползи (разбира се, ако се пие в разумни количества).

Произвеждано от дълбока древност, виното има различни разновидности, всяка със своите предимства и недостатъци. При условие че почти всяка култура по света произвежда един или друг вид вино, естествено е в общественото съзнание да са се зародили различни митове около това какво е добро и какво е лошо, стане ли въпрос за виното.

Митовете са се вкоренили още повече в съзнанието ни с идването на новата модерна епоха на социалните медии и интернет. Така почти няма човек на Земята, който да не вярва, че ако една бутилка с вино е отлежала, то тя задължително трябва да има перфектен вкус и качество.

Това обаче не е вярно, а истината може да ви потвърди всеки един експерт. Вижте в следващата галерия най-разпространените митове около напитката на боговете или как да не бъдете разочаровани, опитвайки този алкохолен дар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати