gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Печеният лук може да ви спаси живота! Ето как

Печеният лук може да ви спаси живота! Ето как

Мария СимоваМария Симова
Гуру
45664115k
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
22.00 лв.
Виж ››

Оказва се, че печеният лук е по-полезен от суровия. А знаете ли защо?

Той има силен антибактериален ефект, лекува рани, нормализира кръвното налягане и нивото на кръвната захар. Освен това губи острата си миризма и е приятен на вкус. Струва си да веднъж да опитате и винаги ще печете лук за семейството си.

Изпеченият лук ще ви помогне да се справите с язви и дълготрайни рани. Нужно е само да изпечете лука директно в собствената си обвивка (люспите на лука) и да го приложите върху наранените места, докато настъпи подобрение.

Използвайте печен лук и за лечение на фурункули (абцеси). Топлият лук се поставя на проблемното място за 20 минути на ден като компрес и много скоро абцесът ще изчезне.

Благодарение на печения лук на фурна можете да излекувате и хемороиди.

Компресите с лук имат дезинфикционни свойства и помагат на кожните тъкани да се регенерират бързо.

Консумацията на печен лук е препоръчителна от всеки, който има проблеми с коагулацията на кръвта. След сърдечен удар или инфаркт консумацията на този лук е препоръчителна ежедневно!

Много е важно за хора, страдащи от захарен диабет или с предразположеност към него (при скокове на кръвната захар) да въведат лука, приготвен по този начин, във менюто си. Добавете го към основни ястия или просто направете едноседмична диета от печен лук сутрин на празен стомах и ефектът ще е налице.

И всичко това е благодарение на прекрасния състав на този зеленчук - сярата и желязото в печения лук спомагат нормализирането на нивата на кръвната захар и поддържат в изправност функциите на панкреас и черен дроб.

При употреба на печен лук се подобрява състоянието на болните от хипертония и атеросклероза. Този лук помага за пречистването на кръвоносните съдове, облекчава артеросклеротичните плаки и предотвратява резките скокове на кръвното налягане.

Нищо чудно, че вкусът на печения лек се харесва във всички ястия.

След изпичането му във фурна изчезват само етеричните масла, които му придават вкуса и мириса в сурово състояние, но ползите остават!

Изберете средни глави лук за приготвянето на целебния печен лук – те съдържат най-голямо количество ценни микроелементи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати