Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Важни правила за вкусен и здравословен Коледен пост

Важни правила за вкусен и здравословен Коледен пост

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 5 Снимки

2. Внимавайте с тестените изделия


Една от най-разпространените грешки е по време на пост да се набляга на хляб и други тестени продукти. Ако решите да го направите обаче, всъщност има риск да качите килограми, а не да свалите. Освен това ще се лишите от полезните витамини и минерали, намиращи се в растителната храна.

На 15-ти ноември започва Коледният пост за християните, който по правило продължава 40 дни. Както знаете, при него се консумира основно растителна храна /рибата е позволено само в определени дни/, а месото, яйцата и млечните храни не са разрешени.

Друго характерно за поста е въздържанието от алкохол, отрицателни думи и лоши помисли. В комбинация с растителната храна този режим помага на тялото да се освободи от излишните килограми и токсини, а на душата – да се пречисти.

Независимо дали спазвате постите заради религиозните си възгледи или по други причини, добре е да знаете някои важни правила, свързани с тях. Ако те не се вземат предвид, има риск да навредите на тялото си, а не да му помогнете.

Вижте кои са правилата за вкусен и здравословен Коледен пост в нашата галерия и се информирайте, преди да изключите определени храни от менюто си. С тяхна помощ ще се храните вкусно, разнообразно и полезно по време на Коледния пост дори и без любимите колбаси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати