Тези храни са създадени една за друга! Винаги ги комбинирайте

1 от 6 Снимки

1. Зеленчукова салата и зехтин


Употребата на мазнина в салатите помага да се усвоят много по-добре картеноидите, ликопенът и всички останали полезни вещества, съдържащи се в зеленчуците.

Здравословното хранене се обуславя не само от продуктите, които слагаме на трапезата си, но и от начина, по който ги съчетаваме. Ако ги комбинираме неправилно, консумацията им ще доведе до нежелани ефекти.

Една от най-вредните, но същевременно разпространени комбинации, е тази между картофите и месото. Заради реакциите, които настъпват при съчетанието между двата продукта, се образуват газове. Освен това комбинацията не е никак диетична и пречи на по-бързото сваляне на килограми.

Друга двойка храни, които често се консумират, са динята и сиренето. Да, тяхното съчетание може и да гали вкусовите ви рецептори, но със сигурност не и стомаха ви, който едва ли ще се чувства добре, когато плодовете започват да ферментират в него.

Интересно е обаче, че има храни, които сякаш са създадени една за друга. Комбинирането им е както вкусно, така и много полезно. Вижте кои са те в нашата галерия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати