Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»8 правила при готвенето, които всеки трябва да знае

8 правила при готвенето, които всеки трябва да знае

Правила при готвене

1. Тестените топки, кнедли, пелмени се варят, като се пускат във вряща подсолена вода. Когато са готови, те изплуват на повърхността;

2. Месният бульон се посолява около половин час преди пълното сваряване на месото, рибният - в началото на варенето, а бульонът от гъби - в края на варенето;

3. Тестените продукти не поглъщат много мазнина, когато се пържат на силен огън;

4. Пържените кюфтета стават по-сочни, ако хлябът, който се прибавя в сместа, не се изстисква напълно от млякото или водата, в които е бил потопен;

Пържени кюфтета

5. Месото за пържене или печене се реже напречно на мускулните влакна, после се начуква, за да се изравни и да се разкъса съединителната му тъкан. Ако са ви нужни тънки резени или малки кубчета сурово месо, поставете месото точно за 1 час в камерата на хладилника - така ще го нарежете по-лесно;

6. Когато се пържат пържоли, котлети, шницели, те се обръщат често, за да не се изпари бързо сокът им и да не станат сухи;

Шницели

7. При пържене на риба ползвайте царевично брашно. То издържа на обработка при по-висока температура и изгаря по-трудно. Също така поема и по-малко мазнина;

Панирана риба

8. Ако водата се изпарява много бързо в процеса на варенето, прибавяйте още, но със същата температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest