Тези храни и напитки развалят снежнобялата усмивка

Пиене на вино

За снежнобяла усмивка много от нас са готови да мият зъбите си многократно с избелваща паста, да дъвчат дъвка след всяко хранене или дори механично да ги избелват.

Според стоматолозите зъбите трябва не само да се почистват и избелват, но е хубаво да се ограничат някои напитки и храни. На първо място са силното кафе и чаят.

Тези напитки съдържат пигменти, оцветяващи зъбния емайл в жълто, така че след консумация изплакнете устната кухина. Не е желателно да пиете силно кафе повече от веднъж на ден и чай повече от два пъти.

Червените сочни плодове са много полезни за организма, но съдържат много пигменти, които почти мигновено превръщат бялата усмивка в не толкова привлекателна. Това се отнася най-вече за плодове като боровинки, къпини, малини.

Червеното вино също има силен оцветяващ ефект. За да запазите снежнобялата си усмивка, по-добре е да пиете бяло вино или розе.

Цвеклото е популярен кореноплоден зеленчук, който се добавя към борш и салати в значителни количества, но цвеклото силно оцветява кожата, дрехите и разбира се - зъбите.

горски плодове

И като се има предвид, че повърхността на кожата трудно да се измива и почти е невъзможно да се отстрани от дрехите, то зъбите и страдат много от този продукт, особено ако току-що сте преминали през стоматологични манипулации.

Доматен сок, сос и кетчуп се приготвят от домати, които не само оцветяват емайла на зъбите, но и ги разрушават, тъй като съдържат киселини. Желателно е да се пие доматен сок колкото се може по-малко и в малки количества.

Не забавяйте и за вредата от тютюнопушенето!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати