Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Победи зимната авитаминоза ето така! Съвсем лесно е

Победи зимната авитаминоза ето така! Съвсем лесно е

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
2 от 6 Снимки

2. Имунитет от морски зърнастец


Признат шампион на запаси от витамин А е морският зърнастец. За да извлечете от него този витамин в неговата си цялост, е необходимо да претриете морския зърнастец със захар. Измийте 1 кг морски зърнастец, подсушете и прекарайте през месомелачка. Добавете към сместа 1 кг захар и разбъркайте, прехвърлете я в стъклен буркан със здрав капак. От този деликатес можете да приготвяте витаминозни чайове, шейкове и полезни десерти. Това пюре от зърнастец е много добро за кашлица и възпалено гърло.

Втората половина на зимата е най-тревожното време за тялото. Имунитетът е по-уязвим от всякога. И причината за това е зимната авитаминоза, която е най-коварната и опасна.

Симптомите на зимната авитаминоза е изпитвал всеки от нас. Липсата на енергия, чупливи нокти и суха коса, съсухрената кожа, обострянето на хронични заболявания и честите настинки говорят за авитаминоза.

Най-често авитаминозата през зимата се развива поради липса на витамин А в организма. За да възстановите нормалното му ниво, ще ви помогнат мазните млечни продукти, черен дроб, яйца и морска риба.

Борбата с авитаминозата е най-разумното нещо, което може да предприемете в студената част на годината, а зимните заболявания са изпълнени с най-непредвидимите и опасни последствия. Погрижете се за имунитета на близките, така че зимата да е активна и радостна!

Как да укрепим имунната система, за да посрещнем пролетта в добро здраве, разберете от нашата галерия. Започнете отсега.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати