Над 30 процента от българите не могат да си купят месо заради недоимък!

1 от 6 Снимки

Близо 30 процента от българите не могат да си купуват основни хранителни продукти, а 35 процента от нашенците не могат да си позволят месо, показва проучване на изследователския център Тренд по поръчка на вестник 24 часа.

Анкетите показват още, че около 30 процента от българите не консумират плодове, понеже определят цената им като твърде висока, 24% от сънародниците ни пропускат зеленчуците в менюто си, като отново определят цената им за недостъпна.

Шоколадовите изделия и лакомства също се оказват луксозна покупка за част от нашенците. 34 на 100 са хората, които споделят, че се лишават от сладко заради липсата на пари.

Най-големи затруднения при купуването на основните за всяко домакинство хранителни продукти изпитват възрастните хора над 60 години.

Изследването стига до заключението, че едва 32% от българите са удовлетворени от стандарта си на живот. По-голямата част от анкетираните, 40%, са посочили отговора по-скоро не ме удовлетворява, а 23% са на позицията изобщо не ме удовлетворява.

Резултатите показват и че 70% от нашенците нямат никакви спестени пари и при криза като уволнение от работа не могат да разчитат на сигурен доход. 20% споделят, че спестяват всеки месец, а 10% са предпочели да се въздържат от отговор.

За добър стандарт на живот проучването определя, че е нужен месечен доход между 1000 и 2000 лева.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати