Популярни хранителни комбинации, които са страшно вредни

1 от 5 Снимки

1. Сандвич + Кафе


Често бързайки сутрин, спретваме набързо един сандвич, докато кафето ни стане готово, но ако обичате сандвичи със сирене или кашкавал, проблемът е, че простите въглехидрати в белия хляб пречат на пълното усвояване на калция.

Белият хляб със сладко също не е удачна комбинация – той причинява възпаления в червата. Двете храни заедно причиняват свръхскок в нивата на кръвната захар. Избягвайте белия хляб и ако обичате кафе, пийте истинско, а не разтворимо.

Оказва се, че някой от най-популярните и любими хранителни комбинации са вредни за стомаха и съответно за здравето ни.

Повечето от нас са свикнали да закусват с бърз сандвич и след това на крак да пият кафе, докато организират началото на деня си. Надникнете обаче в нашата галерия, за да разберете защо тази хранителна комбинация не е най-доброто, което може да дадете на тялото си.

Оказва се и че едно от любимите ни съчетания между мляко и банан, макар че зарежда тялото ни с ендорфини и ни кара да се чувстваме добре, носи определени вреди.

Обядът ни също така много често представлява порция белтъчини + въглехидрати под формата на ориз, картофи или хляб. Навярно се досещате, че това е затормозяващ стомаха хранителен тандем.

Също лоша новина за любителите на пивото, които си замезват с ядки - по-добре преустановете този хранителен навик, ако искате да се избавите от подутия корем, който едва се справя с това, което му поднасяте.

Затова съветът е: яжте това, което ви се яде, разбира се, в разумни количества, защото всичко може да е вредно, ако се прекалява с него. Както е казал Парацелз, дозата прави отровата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати