Пет рецепти за красота с продукти от шкафа

1 от 5 Снимки

1. Маска за всеки тип коса


Тази маска е подходяща за всички типове коса. Заздравява косата, предпазва от чупене и подхранва корена, което помага за по бърз растеж. Препоръчително е, за да има ефект, да се прави поне един път на две седмици за период от 3 месеца.

2 с. л. зехтин
2 яйца
3 с.л. кисело мляко
2 с.л. оцет
2 с.л. ракия или друг алкохол

Всичките съставки се разбъркват хубаво. Косата се намазва цялата от корените до върховете, след това се прихваща с фиба и се завива с шапка и кърпа за 30 мин. След това се измива с хладка вода и шампоана, който си използвате в ежедневието.

Живеем във век, в който кремовете за лице и шампоаните са с повече витамини отколкото храната. Лосион за тяло с витамин C, шампоан със зехтин, балсам за устни с мед и т. н. Храната ли? Храната, която ядем както ние, така и децата ни, е със основна съставка витамин Е.

Сега обаче няма да говорим за храната като такава, а за употребата ѝ като козметика. Колкото по-полезна и хранителна за кожата и косата ни е козметиката, която използваме в ежедневието си, толкова по-скъпа е тя.

А защо да не си я приготвим в домашни условия и с подръчни материали. Всеки има в кухненския си арсенал мед, захар, кафе и яйца. Да разчупим стереотипа и да си сготвим козметика.

Тук ще ви представим няколко маски за коса, лице, тяло, а също и домашно приготвени балсами за устни, подходящи за зимата.

Това са пет рецепти за разкрасяване в домашни условия с подръчни материали. За някои неща няма нужда да се харчат пари, като може да си сготвим красота набързо сами. За пет минути може да се приготви маска за коса /разгледай галерията/ и да е със 100 пъти по добър ефект от тези, които струват половин заплата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати