Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Ето го мечтаният лек срещу махмурлука – сочен бургер с картофки!

Ето го мечтаният лек срещу махмурлука – сочен бургер с картофки!

Ето го мечтаният лек срещу махмурлука – сочен бургер с картофки!
Снимка: dailymail.co.uk

Махмурлкът никога не е лек. Главоболие, гадене, дискомфорт, все неща, за които макар и че знаем, че ще дойдат на следващия ден, си ги причиняваме с изпиването на чашка след чашка предната вечер.

Още по-лошо е, когато дойде чувството за глад. Сякаш всяка хапка дърпа да излезе и не иска да се предаде в ръцете на храносмилателната ни система. Опитвате със сок от краставички или от зеле, с аспирини, но нищо не може да даде моментно решение на следпиянския дискомфорт.

Поне досега беше така. Австралийско заведение за бързо хранене създаде перфектния лек срещу махмурлука – бургер с картофки. Ще си речете, че звучи прекалено хубаво, за да е истина. Но е факт – чудесата съществуват дори когато гоните махмурлука.

Разбира се, не става дума за обикновени бургери, нито за обикновени картофки. Тестеният лек е вегетариански, черен на цвят и в него е вложен активен въглен. Благодарение на специалната съставка ястието пречиства целия организъм и го освобождава от токсините.

Картофките, от своя страна, са изпържени в животинска мазнина. Това дава сила на организма да се справи с останалия алкохол в кръвта, засилва метаболизма и премахва страничните ефекти от препиването.

Заведението, намиращо се в Сидни, е собственост на Урсула Заячковски, която го е кръстила Риъл граундид. Бургерите отначало са се предлагали с месо, но собственичката решила, че ще имат по-силен ефект, ако са вегетариански, заради съдържащия се в тях въглен.

Има и друга причина Урсула да се откаже от месото. Преди време тя изпитала остра алергична реакция към животински продукти и станала вегетарианка. Поради тази причина предлагала само постни сандвичи в заведението си.

Сега открила, че може да намери още по-голям пазар на своите продукти, като прибавя към тях и активния въглен, който освен че неутрализира токсините, действа като мощно средство за възстановяване след препиване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати