gotvach.bg»Статии»Любопитно»Месо в епруветка - храната на бъдещето!

Месо в епруветка - храната на бъдещето!

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
1716290
Месо в епруветка
Снимка: techcrunch.com
Месо в епруветка
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
52.00 лв.
Виж ››

Учени прогнозират че през 2050 г. хората на земята ще са 9.6 милиарда и най-вероятно ще има недостиг на храна. Затова са се заели да открият алтернатива на досегашната ни храна.

Храна на прах, ястия от медузи, насекоми, водорасли, лабораторно месо, вода от фекалии, хранителен пластир - това са само част от вариантите.

Датски учени вече са успяли да създадат ин витро месо (месо в епруветка). Идеята тръгва от НАСА, а целта е да създадат подходяща храна за космонавтите.

Насекомите или наричани още от учените мини добитък ще станат важна част от менюто ни, тъй като имат същата хранителна стойност като месото, освен това отглеждането им е в пъти по-евтино, а и са известни 1400 вида годни за консумация.

Водораслите не са много разпространена храна, но биха били решение, тъй като растат в океаните и моретата. Учените дори твърдят, че могат да се използват и за биогориво.

През 2013 г. е представен първият коктейл на прах. Създателят му твърди, че може напълно да замени традиционната храна - просто трябва да се добави вода към съдържанието.

Какво ни очаква, никой не знае, но е факт, че предстои промяна в живота ни. Дано само да е за хубаво!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати