Спасете се от настинката с най-вкусните и полезни зимни супи

1 от 3 Снимки

1. Борш


Известната супа, характерна за Русия, Украйна, Молдова и Полша, се среща в различни вариации. Но основно съдържа кисело зеле, цвекло, пащърнак, лук, картофи, които я превръщат във витаминозна бомба.

Зимата е период, в който организмът ни се нуждае от по-витаминозна храна, тъй като сме с намалени защитни сили, а вирусите ни атакуват отвсякъде.

В сезона на настинките и грипа ни трябват мощни средства, с които да повишим имунитета си и да се преборим ефективно с възпаленията на горните дихателни пътища.

Без съмнение едни от най-лечебните и вкусни съюзници в борбата с грипните състояния са полезни зимни супи. Да се фокусираме по-конкретно върху пилешката супа. Специалистите вече доказаха, че когато е приготвена с крехко пилешко, целина, пащърнак, моркови, тя действа противовъзпалително и успешно потушава неприятните симптоми, с които често се сблъскваме в най-студеното време в годината.

Не си мислете обаче, че пилешката супа е единствената полезна вкусотия срещу настинка, която ще се грижи за доброто ви здраве в студените дни.

В галерията ни по-горе ще откриете още три много полезни супи, които задължително трябва да присъстват във вашето меню през зимата. Приготвяйте по-често, за да се чувствате добре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати