Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Спасете се от настинката с най-вкусните и полезни зимни супи

Спасете се от настинката с най-вкусните и полезни зимни супи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
2 от 3 Снимки

2. Зелева супа


Ако ви е омръзнало да хапвате салата от кисело зеле, то тогава спокойно можете да приготвите супа от него. Гозбите, които съдържат този ценен продукт, повишават запаса ви от витамини и минерали, облекчават стомашните проблеми и се грижат да се чувствате добре през мразовитите дни.

Зимата е период, в който организмът ни се нуждае от по-витаминозна храна, тъй като сме с намалени защитни сили, а вирусите ни атакуват отвсякъде.

В сезона на настинките и грипа ни трябват мощни средства, с които да повишим имунитета си и да се преборим ефективно с възпаленията на горните дихателни пътища.

Без съмнение едни от най-лечебните и вкусни съюзници в борбата с грипните състояния са полезни зимни супи. Да се фокусираме по-конкретно върху пилешката супа. Специалистите вече доказаха, че когато е приготвена с крехко пилешко, целина, пащърнак, моркови, тя действа противовъзпалително и успешно потушава неприятните симптоми, с които често се сблъскваме в най-студеното време в годината.

Не си мислете обаче, че пилешката супа е единствената полезна вкусотия срещу настинка, която ще се грижи за доброто ви здраве в студените дни.

В галерията ни по-горе ще откриете още три много полезни супи, които задължително трябва да присъстват във вашето меню през зимата. Приготвяйте по-често, за да се чувствате добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати