Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храните, които ще ви направят по-гладни

Храните, които ще ви направят по-гладни

4 от 4 Снимки

4. Изкуствени подсладители


Диетичната ви кола може да не съдържа калории, но вреди по много по-коварен начин. Нискокалоричните продукти са пълни с изкуствени подсладители. Те не са здравословна алтернатива на захарта. Този вид химически добавки ни карат да се наслаждаваме повече на сладкия вкус и ни принуждават да искаме повече и повече, като през цялото време не можем да се заситим. Точно и затова експертите съветват да избягваме големи количества нискокалорични продукти.

С идването на декември е време за преяждане. Консумираме през целия ден шоколади, сладкиши, различни месни ястия и какво ли още не. Решили сме веднъж в годината да си позволяваме повече, отколкото е нужно, и в това няма нищо лошо.

Замисляли ли сте се обаче защо на фона на цялото това ядене продължавате да се чувствате гладни? Причината са процесите, които някои храни предизвикват в организма ни, и усилията, които той хвърля за усвояването им.

Точно поради това често се случва, макар и току-що наяли се, да се почувстваме по-гладни и отпреди. Тези процеси не са препоръчителни за нас, защото освен до надебеляване могат да доведат до различни здравословни проблеми.

Вижте в следващата галерия кои са храните, които да избягваме, ако искаме качествено да задоволим глада си и също така да не добавяме излишни сантиметри около талията си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати