Чай от папая - мощно оръжие срещу рака

Папая

Ново средство за борба с рака откриха специалисти от Университета на Флорида (САЩ). Според учените чаят с екстракт от листа от папая ефективно помага в борбата срещу рака.

Професор Нам Дън публикува резултатите от свой експеримент в списание Ethnopharmacology.

Папаята наистина притежава мощни противоракови вещества. Листата му помагат в борбата с рак на шийката на матката, рак на гърдата, рак на черния и белия дроб и рак на панкреаса.

Принципът на въздействие на това растение върху рака е следното: екстрактът от листата на папая стимулира производството на ключови молекули, така наречените цитокини. Тези молекули спомагат за регулирането на имунната система.

Откритието на американските изследователи се очаква да намери широко приложение в медицината. Чрез него учените се надяват да разработят терапевтични методи, чрез които да стимулират имунната система в борбата срещу рака.

Плод Папая

Преди време пък беше установено, че и екстрактът от кора на папая е 250 пъти по-ефективен от много лекарствени антионкологични препарати.

Папаята притежава и други лечебни качества. Помага и при стомашни проблеми. В плода се съдържат органични киселини и пектин, които са незаменими при язва на стомаха, колит, запек.

В меката част на папаята се съдържа витамин А, който има способността да прави кожата гладка и да изглажда бръчки.

Екзотичният плод успокоява и предменструалния синдром. За да се освободите от болките, няколко дни преди началото на менструацията хапвайте папая.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати