Предпразнично: Как да разпознаем прясното месо

1 от 3 Снимки

Дни преди празниците на дневен ред излиза въпросът как да разпознаем прясното месо по магазините. По традиция търговските обекти се запасяват с продукти от този тип.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) вече започна засилени проверки в търговските обекти. Причината са коледните и новогодишни празници.

По стара традиция в България по Коледа се коли прасе. Днес тази традиция се спазва на много малко места и българинът предпочита да посреща празниците с месо от магазина. Ето защо е добре да знаем как да познаем прясното месо.

Прясното месо е с розово-червен цвят. Телешкото е малко по-различно и по-червено на цвят. Ако има видими мазнини, при прясното месо те са от светло и бели до кремави на цвят. Когато животното е по-възрастно, те са малко по-кремави до жълтеникави.

Старото месо е лепкаво и слузесто. По повърхността на прясното няма ослизявания. Когато натиснете с пръст месото, при прясното тръпчинката, която се появява, се възстановява бързо.

Ако избраното от вас месо отговаря на всички критерии за пресен продукт - веселбата по празниците е гарантирана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати