Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Предпразнично: Как да разпознаем прясното месо

Предпразнично: Как да разпознаем прясното месо

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k

Дни преди празниците на дневен ред излиза въпросът как да разпознаем прясното месо по магазините. По традиция търговските обекти се запасяват с продукти от този тип.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) вече започна засилени проверки в търговските обекти. Причината са коледните и новогодишни празници.

По стара традиция в България по Коледа се коли прасе. Днес тази традиция се спазва на много малко места и българинът предпочита да посреща празниците с месо от магазина. Ето защо е добре да знаем как да познаем прясното месо.

Прясното месо е с розово-червен цвят. Телешкото е малко по-различно и по-червено на цвят. Ако има видими мазнини, при прясното месо те са от светло и бели до кремави на цвят. Когато животното е по-възрастно, те са малко по-кремави до жълтеникави.

Старото месо е лепкаво и слузесто. По повърхността на прясното няма ослизявания. Когато натиснете с пръст месото, при прясното тръпчинката, която се появява, се възстановява бързо.

Ако избраното от вас месо отговаря на всички критерии за пресен продукт - веселбата по празниците е гарантирана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати