Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза

1 от 5 Снимки

1. Шунка


Ако ви остане шунка от коледната вечеря, покрийте я с бял плат, за да не изсъхва. Най-трайна е шунката, която е добре осолена и затова по вкуса ѝ може да разберете дали трябва да я замразявате или не. Ако не е достатъчно солена, а искате да я използвате и за друго ястие, най-добре я замразете.

След приготвянето на обилната коледна вечеря на всяка домакиня ѝ остава храна, които може да се използва повторно. Австралийска експертка обаче съветва да внимаваме с някои продукти, понеже част от тях може да са опасни за здравето ни, ако ги сготвим още веднъж.

Какво може и не може да използвате за повторна консумация споделя специалистът по хранене Алойса Хориган пред Дейли мейл.

Тя разделя хранителните продукти на такива с висок риск от повторна консумация и на такива с нисък. Сред най-опасните храни, които не бива да престояват, са млечните продукти, яйцата и месото, а продуктите с нисък риск са плодовете и зеленчуците.

В галерията ни може да видите 5-те основни продукта, които използваме при приготвянето на коледната вечеря, и доколко е безопасно да ги използваме още веднъж.Вижте докога може да използвате остатъците от коледната трапеза:

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати