gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Избегнете преяждането с тези прости трикове

Избегнете преяждането с тези прости трикове

Избегнете преяждането с тези прости трикове

Празниците са в разгара си. Всички знаем какво означава това – отрупани маси, приятни миризми и много, много ядене.

Отпускането по празниците логично води до покачване на теглото. За щастие спасение има – седем трика, които ще ви спасят от преяждането.

Няма лошо да похапвате от любимата си храна, стига всичко да е с мярка. Макар да сме свикнали по празници да се яде на корем, магията на празника се крие по-скоро във времето, прекарано с близките. Ето защо тук сме ви събрали едни от най-добрите съвети и трикове за това как да избегнете преяждането:

Не сядайте на маса съвсем гладни. Хапнете нещо малко и здравословно преди празничните трапези.

По-малка чиния. Ако разполагате с голяма чиния, подсъзнанието ви кара да я напълните и изядете. Ето защо минимализирайте щетите с по-малка чиния.

Качеството пред количеството. Вместо да взимате от всичко по много, заложете на любимото си. Така поне няма да смесвате храни.

Избегнете преяждането с тези прости трикове

Ограничете алкохола. Не само, че е калоричен, но и повишава апетита. До чаша или две е разрешен, но не и повече. И внимавайте – при всеки удобен случай заменяйте газираното и подсладените сокове с вода.

Яжте бавно. Наслаждавайте се на вкуса и атмосферата. Не се тъпчете – докато стомаха сигнализира на мозъка, че е пълен, минават 15-20 минути. Има голям риск в този период да преядете.

Чувство на вина. Спрете да се обвинявате – празници са и може да си позволите нещо вредно. За да няма щети, в следващите дни просто балансирайте храненето.

Раздвижете се леко след вечеря. Кратка разходка, игра с децата или домашните любимци – всяко движение е здраве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати